Την επίσημη έναρξη του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Ανακύκλωση στα Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης κήρυξε σήμερα, Πέμπτη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο 66ο Δημοτικό Σχολείο (οδός Ν. Καπάτου-Γαλανάκη 1) στην περιοχή Ξηροκρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας.Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει την υποστήριξη του προγράμματος Ανακύκλωσης με έναν Μπλε κάδο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την χρηματοδότηση της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ Α.Ε.).

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στις τάξεις των σχολείων, με ειδικούς εκπαιδευτές, κατά την σχολική περίοδο 2011-2012. Θα πραγματοποιηθούν 300 παρουσιάσεις σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, διάρκειας μιας ώρας η καθεμιά.

Πηγή: http://www.econews.gr/2011/11/10/anakuklwsi-sxoleia/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά πολύ σημαντική αυτή η
πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης! Θα το στηρίξουμε και εμείς από τον δήμο Κιλκίς, ειδικότερα από το γενικό λύκειο Καμπάνης, δημοσιεύοντας την είδηση αυτή στο ραδιόφωνό μας, το europpean school radio στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: http://blogs.sch.gr/esrblog/

Copyright © 2012 e - ΠεΡιΒάΛλΟν (Διασκέδαση και Περιβάλλον) / Template by : Urangkurai